Βάλτε Σάουνες Στις Πρώτες Γραμμές Υγείας Του Σώματός Σας

Πολλές μάχες συνεχίζουν να διεξάγονται σε όλο τον κόσμο σήμερα, και αυτό που απαιτεί περισσότερη προσοχή είναι οι θανατηφόρες τοξίνες από τον πόλεμο που προκαλούν αδιάκοπα εναντίον του σώματός μας. Είναι μια πολύ ήσυχη σύγκρουση, αλλά μετράει με αυξανόμενα θύματα.

Μερικοί από τους πιο γνωστούς εχθρούς του ανθρώπινου σώματος είναι το αλουμίνιο βαρέων μετάλλων, ο μόλυβδος και ο υδράργυρος, αλλά, που παρουσιάζονται στο σύνολό του, ο πλήρης κατάλογος των τοξινών που σαρώνει τον ανθρώπινο πληθυσμό θα ήταν πραγματικά συντριπτικός. Πολλοί ειδικοί συμφωνούν, ωστόσο, ότι ένα όνομα που σίγουρα θα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και επομένως δικαιολογεί επιθετική αντίποινα είναι το κάδμιο.

Το κάδμιο μολύνει τον αέρα, το νερό και τα τρόφιμα μας. Όπως και πολλά άλλα βαρέα μέταλλα, είναι ένας ρύπος που δεν μπορεί να αποφευχθεί από οποιοδήποτε άτομο που ελπίζει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή στη Γη.

Αυτό είναι το πρώτο κομμάτι των κακών ειδήσεων και εδώ είναι το δεύτερο: Σύμφωνα με τον Δρ Sherry A. Rogers, συγγραφέα του βιβλίου Detoxify or Die , “Ως καρκινογόνο, το κάδμιο μπορεί να προκαλέσει, για παράδειγμα, καρκίνο του πνεύμονα, του προστάτη, των όρχεων και πολλά άλλα. Και όταν έχετε κάποιον καρκίνο, το κάδμιο δρα σαν λίπασμα για καρκίνους, κάνοντάς τους να αναπτυχθούν πιο γρήγορα και να εξαπλωθούν ή να μετασταθούν. “

Η τοξικότητα του καδμίου έχει επίσης συνδεθεί με στηθάγχη, υπέρταση, υψηλή αρτηριακή πίεση, αρθρίτιδα, οστεοπόρωση, ημικρανίες και κατάθλιψη, καθώς και άλλες ιατρικές καταστάσεις και διαταραχές.

Μια άλλη τοξίνη στον μακρύ κατάλογο των αναπόφευκτων κινδύνων για την υγεία είναι το τολουόλιο. Μια χημική ουσία που βρίσκεται στα καλλυντικά, βερνίκια νυχιών, βερνίκι παπουτσιών, μελάνια, καθαριστικά, χρώματα, κόλλες και πολλά άλλα καθημερινά είδη οικιακής χρήσης, το τολουόλιο έχει συνδεθεί με βλάβη στο ήπαρ, καρδιακή προσβολή, κατάθλιψη, καρκίνο και πολλά άλλα. Η Rogers σημειώνει στο βιβλίο της ότι το τολουόλιο έχει εθιστικό δυναμικό ίσο με αυτό του αλκοόλ και των οπιούχων. «Έτσι, αντί να το βρίσκουν δυσάρεστο», λέει, «οι άνθρωποι το αναζητούν πραγματικά».

Μόλις κάδμιο, τολουόλιο, υδράργυρος και πολλές άλλες τοξίνες εκθέτουμε συνεχώς στον εαυτό μας να καταλήγουν στο σώμα μας, η υγεία μας είναι αναμφισβήτητα υψηλού κινδύνου. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι εργασίας για να βγάλουμε αυτούς τους ρύπους από τα συστήματά μας. Ένας τέτοιος τρόπος είναι με σάουνα.

Η θερμότητα της σάουνας αυξάνει τη θερμοκρασία του δέρματός μας και, μέσω της εφίδρωσης, οι τοξίνες που διαλύονται στον ιδρώτα μας και το λάδι σώματος ξεπλένονται στην επιφάνεια του δέρματός μας όπου μπορούν εύκολα να ξεπλυθούν. Αυτό μπορεί να είναι μια υπερβολικά απλοποιημένη εξήγηση της διαδικασίας, αλλά τα βασικά σημεία που πρέπει να θυμάστε είναι αυτά: Η εφίδρωση βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος και ένα από τα καλύτερα μέρη για να ασκήσετε έναν έντονα ισχυρό ιδρώτα είναι μέσα στη σάουνα.

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποτοξίνωσης ή αποτοξίνωσης μπορεί να περιλαμβάνει άλλα στοιχεία όπως διαιτητικές αλλαγές, συμπληρώματα, ακόμη και κλύσματα, αλλά η σημασία της θεραπείας σάουνας ως συστατικού του προγράμματος αποτοξίνωσης δεν πρέπει να υποτιμάται.

Όσον αφορά τον συγκεκριμένο τύπο σάουνας, ο Rogers συγκαταλέγεται σε μια ομάδα ειδικών που προτείνουν τη σάουνα υπέρυθρης ακτινοβολίας έναντι της παραδοσιακής φινλανδικής ποικιλίας. Η συγγραφέας μετρά τις χαμηλότερες, πιο ανεκτές θερμοκρασίες και την βαθύτερη, πιο άμεση διείσδυση της θερμότητας που προσφέρει μια σάουνα υπέρυθρης ακτινοβολίας μεταξύ των λόγων για την προσωπική της προτίμηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *